Kukaan ei pidä rahan pyytämisestä... mutta huh kyllä se vaan kannattaa!

myynti raha tarjous Jul 10, 2021

…sillä se on ehkä tärkein taito minkä voit oppia, sen arvo on mittaamaton!

Esimerkiksi oma 19v poikani ei ihan hirveästi tykkää pyytää isältään rahaa… 

...mutta alkaa kyllä oppia sitä käytännön pakosta, koska siinä iässä tarpeet alkavat kasvaa silmissä ja jälkeen ei olisi kiva jäädä. :) 

Ja monille tuttu tilanne on kun pitäisi päättää paljonko uskallat työpaikkahaastattelussa pyytää palkkaa, saati sitten palkankorotusta samaan työhön mitä jo teet. 

Onhan se ärsyttävä paikka ikään kuin mittauttaa omaa arvoaan... ja silti se kannattaa ottaa todella arvokkaana harjoituksena siihen miten muotoilet arvon toisen nähtäväksi. 

Mutta ihan erityisesti tämä yleinen vaikeus lävähtää silmille liiketoiminnassa. 

Eräskin konsultti istutti minua kerran kokonaiset 90 minuuttia itse ehdottamassaan tapaamisessa Kamppikeskuksen ylimmässä kerroksessa… 

Olisin ollut jo puolessavälissä ollut melko valmis ostamaan, hänen olisi vain pitänyt lopettaa loputon puhe ja vakuuttelu, ja reilusti kysyä olenko kiinnostunut, summata hyödyt, miten palvelu toimii käytännössä, kertoa vaikka edukkaasti kääntäen paljonko lysti maksaa, jne… 

Kyllähän siinä useampi kuppi ilmaista kahvia kelpasi (juu kofeiinitaukoni on usein relatiivista sorttia) mutta kauppa jäi konsultilta saamatta vain koska ei siirtänyt puhetta ajoissa (tai oikeastaan ollenkaan) itsestään ja loistavasta track recordistaan kunnolla minuun ja tämänhetkisiin tarpeisiini ja toisaalta valmiuksiini. 

Olisin voinut toki itsekin ottaa asian puheeksi, mutta minusta se oli myös signaali siitä miten asiat olisivat menneet siinä yhteistyössä - loppumatonta diskuteerausta mutta tulokset työntyvät aina vaan pidemmälle tulevaisuuteen… joten, no deal. 

Rahan pyytämisen taito kannattaa siis ottaa vakavasti!  

Yllättävän monilla on sellainen harhaluulo, että kukaan ei oletusarvoisesti halua ostaa mitään ja siksi on pakkomielle puhua (tai kirjoittaa) todella pitkästi - että se jotenkin väsyttämällä muuttaisi  potentiaalisen ostajan mielen. 

Tämä on lähes hupaisan iso harhaluulo: 99,999999% varmuudella prospektiasi on mahdotonta kyllästyttää, uuvuttaa tai vasten tahtoaan taivutella ostajaksi!

Tässä yksi yllättävä totuus: useimmat jotka ovat myyntipuheesi eteen päätyneet ovat jo varsin valmiita ostamaan. 

Mutta ostajaksi heitä ei uuvuttamalla saa, täytyy sen sijaan harjoittaa taitavaa prospektin valmiuksien kuuntelua ja toisaalta ohjata kohti valoisampaa, inspiroivaa tulevaisuutta. 

Miten muutat rahan pyytämisen mukavaksi hommaksi jota teet joka päivä?

Rahan pyytämisessä on olennaista pari asiaa: 

1. Asenne jolla rahaa pyydät - tietäen, että tämä on hyvä diili molemmille osapuolille

2. Varsinainen tarjous, joka tekee sen hyvän diilin selväksi. 

Ja tehdäänpä se vielä selväksi mikä on tarjous: 

Tarjous EI ole alennus, jolla saat asiakkaan alentamalla omaa arvoasi. 

Tarjous on tapa muotoilla tuotteesi tai palvelun potentiaaliselle asiakkaalle niin, että hänelle tulee suorastaan pakottava tarve ryhtyä asiakkaaksesi. 

Mitä kuuluu asiakkaan puolellesi voittavaan tarjoukseen?

No nyt päästään asiaan! :) Tässä ne rakennuspalikat somassa järjestyksessä:

1. USKOTTAVUUS - Miten rakennat uskottavuuden luontevasti tarjoukseesi, jotta asiakkaasi ostavat luottavaisena?

2. KIIREELLISYYS - Kuinka sytytät tulen prospektisi alle, ja kiireen toimia heti eikä joskus!

3. KOHDENNUS - Miten kohdennat tarjouksesi juuri oikealle henkilölle, joka on HETI tarjouksesi nähtyään valmis ostamaan!

4. HENKILÖKOHTAISUUS - Kuinka viestit tarjouksesi niin, että se tuntuu henkilökohtaiselta palvelukselta JUURI  hänelle eikä millekään massalle...

5. KIISTATON ARVO - Suuren (ja uskottavan) arvomielikuvan rakentaminen - olisi hullua olla maksamatta saadakseen tarjouksesi!

6. TEKIJÄ X - Miten Miten maailman eturivin markkinoijat kaappaavat markkinaosuuksia muiden silmien edestä... ja kuinka sinä pystyt samaan - vaikka et pitäisi itseäsi myyjänä lainkaan!

Tässä ihan tosi pienessä pähkinänkuoressa muutama vinkki siitä miten pyydät rahaa oikealla tavalla - niin, että se tuntuu itsestäsi luontevalta ja asiakkaastasi tuntuu luontevalta suostua siihen. 

Jos haluat ihan yksityiskohtaisen selityksen voittavan tarjouksen tekemisestä, nappaa itsellesi Voittavan tarjouksen tehokoulutus (videokurssi ja ladattavat oheismateriaalit). Hanki nyt kirjastoosi arvokkainta mahdollista markkinointitietoutta! 

Upeaa kesänjatkoa! 

Terveisin,

"Copyproffa" Juho Tunkelo

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.